Morgonstund har "guld" i mun

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
Så var de lördag, jag började min morgon med att skära upp melon och mango till mig och badpojken, därefter så tog jag mig ann Skrållan (lördag är hennes p-piller dag) det var lättare sagt än gjort denna gång faktiskt, de har gått så otroligt smidigt de tidigare gångerna men nu spottade hon ut pillret två gånger och blev skitsur på mig (rent ut sagt) och direkt efter ville hon ut så nu sitter hon väl och kräks upp dedär stackars pillret i någon snöhög nånstans. Vi kommer bli en stor och lycklig familj, jag, badpojken, grodan, skrållan och hennes tusen kattungar. (bilden på Skrållan är för övrigt tagen precis innan jag satt på henne halsbandet och släppt ut henne, den blicken skulle kunna döda) "you betrayed me"
 
 
 
 

elf

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
 
Fina Elin ville se hur läppfärgen från elf såg ut på, och det var jättesuperdupermega svårt att få en rättvis bild, men jag försökte iallafall.
 

Fredag & ny vecka

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Så gick vi in i en ny vecka och nu räknas vi som "fullgångna". För varje dag som går så kommer vi närmre vår lilla prins, obeskrivligt. Snart är vi föräldrar och vår lilla Skrållan får en liten mini-människo kompis.
 
Jag mår nog egentligen oförskämt bra tror jag, och de har jag gjort sen mitt illamående gick över tidigt i graviditeten. Visst att jag har problem med att sova på nätterna och att jag får springa på toan lite väl ofta för att tömma blåsan och ja lilleman kommer åt något lite titt som tätt som gör att det ilar och gör ont i hela fiffi, och ibland trycker han upp lillrumpan mot lungor/revben (vilket gör att jag får typ andnöd). Men annars så mår jag kanon och är mest bara förbannad över att jag inte har något att göra på dagarna längre och att jag får bo i så förbannat fula kläder för att nästan ingenting passar längre. Men snart så kommer denna lilla groda och fyller mina dagar med sysslor och kärlek, fantastiskt! ♥

Inte rätt person

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Min praktik blev klar och godkänd i måndags redan, en vecka tidigare än först tänkt och tre veckor tidigare än vad som var tänkt ifrån allra första början, skönt tänker ni säkert nu, och ja, visst är det skönt - till viss del, men samtidigt så jäkla tråkigt.
Detta är tredje dagen som jag är ledig, egentligen kan jag säga att jag är ledig med gott samvete, jag har beräknad förlossning om bara 21 dagar, jag ska ju boa, ta det lugnt, vila inför förlossningen, ta hand om mig själv och bara njuta nu sista tiden innan lilleman kommer och allt fokus kommer ligga på honom.
MEN, jag kan inte, jag är en så otroligt rastlös själ så efter bara hittills två dygn hemma har jag redan målat och tapetserat om i både hall och vardagsrum (i mina tankar) och om de inte vore för att A inte är lika säker på mina planer som jag är så hade jag säkerligen stått med en spackelspade i hallen nu och spacklat över alla små hål.
 
Jag kan ju bara konstatera ännu en gång att jag inte är gjord för att vara gravid, speciellt inte höggravid.
Jag ska försöka övertala min sambo till att hallen visst kommer vara mycket finare i vitt med en fin fondvägg av något slag, så kanske jag har något att göra nästa vecka iallafall (några dagar).
 
Men ja, Idag får jag helt enkelt fördriva tiden med något annat än att dra ut spikar och spackla, så jag tänkte ta med mig min gravida och rastlösa kompis Sandra på birsta, för där har vi inte varit 10000 gånger de senaste månaderna och vi kan inte alls varenda hylla med bebiskläder utan och innan, men som sagt - what to do, jag får ju umgås med en fin vän iallafall ♥
 
Kram på er och hoppas att ni inte är lika rastlös som jag är!
 
 
 
 

16+0 - 36+0

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
Det har ju faktiskt hänt en del med min kropp de senaste 20 veckorna, rätt fantastiskt ändå ♥
 
 

Svar

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Först och främst, tack så mycket! :)
Vet inte om du menar att vi känt varandra i strax över ett år när lilleman är beräknad (17e mars) eller om du tänkte på när vi hade vår årsdag, eftersom de är det inlägget du kommenterat.
Men ja, idag har vi känt varandra i mer än ett år, första gången vi sågs (vilket jag inte ens kom ihåg när vi började prata/träffas utan de var Andreas som påpekade det) var väl 2011/2012 där nån gång, på en hemmafest som jag hade.
Sedan träffades vi ett x-antal gånger för att han umgicks med en nära vän till mig under en kort period.
 
Dock så har vi väl lärt känna varandra på riktigt först nu, eller ja, nu och nu, den 30e december 2014 var första gången vi sågs bara han och jag, men sen den kvällen/natten (vi såg på film till kl 06 på morgonen innan vi gav upp och sa hejdå) så har vi varit med varandra varenda dag faktiskt, vi firade t.om nyår ihop de året :)
 
Svaret på din andra fråga är att jag vill, och hoppas på att kunna föda vaginalt, det finns ingenting som talar emot det i dagsläget, dock vet man ju aldrig hur situationen ser ut eller hur det blir när man väl är där :) Men något planerat snitt blir det inte.
 
Hoppas du är nöjd med mina svar! Kram
 
 
 

Amningskudde

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Mamma var så snäll och for på babyproffsen åt mig för att köpa denna amningskudde (jag såg på instagram att de hade extrapris och jag var på praktiken) 129kr istället för 499kr. Det kallar jag kap!
 
 

Min graviditet i bilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
Denna sida dök upp i mitt facebookflöde och jag kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv, hon slog verkligen huvudet på spiken då hon tecknade dom bilderna jag delat med mig utav.
Känns skönt dock att man helt klart inte tycks vara ensam om dessa problem eller krämpor ;)
 
 

36+0

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
 
Så var det ny vecka igen & enbart 27dagar kvar till BF, dagarna och veckorna bara rusar iväg ♥
 
 

Fransar

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Efter att jag släppt av A på jobbet imorse så for jag direkt till Noina för att fylla på mina fransar, jag avråder er alla från att börja med fransförlängning för de är på fullaste allvar beroendeframkallande, jag vill inte och tror helt ärligt inte att jag skulle klara av att sluta helt haha, man känner sig så fräsch, som en helt annan människa bara pågrund av dessa fejkfransar, men what to do..
Jag unnar mig så sällan saker, speciellt sen jag blev gravid har jag varit riktigt dålig på att handla till mig själv (till exempel kläder är ju inte direkt kul att gå runt och kolla på när man känner sig som Sid, sen är det otroligt svårt med storlekar också) så jag har handlat bra mycket mer till både lilleman, hemmet och till min stora kille än vad jag gjort till mig själv, eller ja, jag har väl alltid varit duktig på att köpa grejer till andra oftare än vad jag köpt något jag själv vill ha eller behöver, men nu på senaste har de blivit ännu mer så.
Men fransar, de kan jag lägga pengar på, och de är precis lika kul när man är gravid som när man inte är :') ♥
 

Lyko

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
 
 
Fick hem dessa grejer från Lyko igår, två olika schampon (ett till mig och ett till badpojken) passade även på att beställa hem en ny eyeliner då min sjunger på sista versen.
Lyko har ju börjat sälja ELF som jag många gånger funderat på att beställa ifrån (men inte fått tummen ur) så nu när produkterna finns på lyko fick de bli deras eyeliner "Jet black" och även en matt, neutral färg till läpparna, dedär med rött, brunt, lila, grått och allt vad det är folk har på läpparna nu är inte riktigt för mig, jag är för tråkig helt enkelt, håller mig till mina ljusrosa/neutrala/naturliga stift från MUS (redwood creme & baby sheer) å nu ska jag även pröva denna.
 
 
 

Bm besök

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Idag efter praktiken så for jag till barnmorskan, det känns helt sjukt att det kanske bara är två tillfällen till som vi kommer att ses för att sedan så har lilleman kanske kikat ut, om han tänkt komma när han är beräknad dvs.
Allting såg förövrigt bra ut, v35 och prick 35cm i SF-mått, lillemans hjärta tickade på fint, mitt blodtryck och blodsocker såg bra ut även de, inga konstigheter alls. Än var lilla grodan inte fixerad men mest troligt så är de pågång då han trycker sig allt mer neråt. (och det känns, bannemig)
 
Igår när han bökade på som allra mest där inne i magen så slog det mig att dehär är det närmsta jag någonsin kommer att vara honom, denna typ av närhet kommer jag/vi aldrig uppleva igen när han väl kommit ut hit till oss och just där och då i de ögonblicket kändes allt rätt magiskt, tills att han viftade så pass med armarna att det gjorde ont.
 
Men visst är de rätt magiskt egentligen, att två celler möts och blir en liten mini-människa, som just nu livnär sig i min mage, i MIN kropp, vi har skapat ett hjärta, ett liv, en människa helt enkelt. De är fantastiskt. Åh vad jag längtar efter dig lilla grodan ♥
 
 

Död

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
Lite konstig och oroväckande rubrik kanske men dessa bilder på Skrållan tog jag igår, efter att ha gått förbi sovrummet flera gånger och sett att hon låg i fönstret så stannade jag till för att kolla på vår fina lilla fluffboll, jag stod länge och kollade å hon rörde inte en min, hon såg bokstavligt talat död ut, tillslut gick jag fram till henne och kliade bakom öronen och då gav hon mig livstecken i form av ett sånt där "ååh vad mysigt" läte och en sträckning, så hon kanske låg och sov med öppna ögon, vad vet jag.. tokmisse ♥
 
Idag gjorde jag iallafall andra dagen på praktiken, jag har praktik på samma ställe som jag jobbat på sen vi flyttade till Matfors, och även om det känns lite halvlustigt att helt plötsligt vara elev/praktikant på sin arbetsplats så fungerar de väl rätt bra ändå. Imorgon så har jag tredje dagen, därefter är jag ledig torsdag och sedan går jag fredag - måndag, ledig tisdag och går sedan den veckan ut, därefter är jag förhoppningsvis godkänd och kan då gå på välförtjänt "mammaledighet" eller snarare - "jag är beräknad att föda om cirkus 2 veckor så jag kanske borde ta det lugnt och boa inför min bebis ankomst-ledighet".
 
Nu mina kära vänner och ovänner ska jag sluta mula godis och försöka dra ihop nån typ av middag istället.
Kram på er!
 
 

Glad alla hjärtans dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 

Nytt till lilleman

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
 
Denna Söndag fick det bli en snabbvisit på birstacity innan vi for för att veckohandla på Willys.
Jag köpte en jättefin filt, fler vita omlottbodys (bra att ha) och två par byxor med tryck på rumpan, ett par i vitt och ett par i blått, dom var så söta att jag inte kunde välja ett par ♥
 

Brio go

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Efter många om och men så fick jag äntligen tag på ett begagnat Brio Go chassi (som kom med posten igår), ett perfekt komplement till vår andra vagn som är en Brio happy.
Denna är mindre, lättare och med svängbara hjul (där med en hel del smidigare än vår andra vagn), men den absolut största fördelen med detta chassi är att man enkelt bara klickar fast babyskyddet, helt perfekt om man ska på stan, birsta eller vad som helst där man vill ha en smidig lättmanövrerad vagn. 500 svenska riksdaler fick jag betala för chassit, plus frakt, i mina ögon var de värt de flera gånger om. En liten tvätt så ser det nästan ut som nytt sedan! :)
 
På bild ser ni chassit med vårt babyskydd, helt perfekt! :) (och en Skrållan som ser en aning skeptisk ut, "kan jag ligga i denna eller?")