20160325 08:11

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
Igår kl 08:11 så fick vi äntligen träffa vår perfekta lilla kille för första gången. Som vi älskar dig, mammas & pappas hjärta  ♥

En helt "ny" Ludde

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Mitt i mitt städande så tog jag en paus för att kolla facebookflödet, sådär som man brukar kunna göra, och då dök typ kanske världens bästa tips upp.
I en "återbruka mera" grupp som jag helt febrilt följer var det en tjej som skrev att man kunde borsta sin fäll/pläd/fuskpäls mm med en vanlig kattborste, och eventuellt blöta den med lite vatten blandat med någon droppe sköljmedel så skulle den se helt ny ut (tydligen). Aa visst tänkte jag, ingenting kan rädda vår snuskiga ruffsiga hårboll som ligger på soffan och bara ser allmänt.. död ut.
 
Men titt - vår "Ludde" ser iprincip helt ny ut & Skrållans borste har från och med nu inte bara en uppgift utan två, varför har jag inte kommit på detta själv för, och för typ ett år sedan.. bra mycket billigare än att springa och köpa nytt hela tiden! Så tips tips tips till er som har en Ludde hemma, eller någon annan päls som ser lite överdrivet "död"/ofräsch ut..
 

NomNom

Allmänt  /  2  Kommentarer
När magen inte är ens bästavän och mat inte känns speciellt lockande, då är de tur att de finns frukt
 

Sju dagar över (40+6)

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Så var det torsdag, och förra veckan vid den här tiden så hade vi gjort 100% utav vår graviditet, nu har vi gjort lite mer än 102%.
Jag fick ett samtal ifrån förlossningen/ultraljud/specialistmödravården imorse, en jättetrevlig kvinna som bokade in oss på "möte/undersökning" nu på tisdag (blev först då eftersom de är en massaaa röda dagar nu), vi ska då göra ultraljud, kolla lilleman och mig, diskutera eventuell igångsättning mm. Men, som hon sa så hoppas vi ju givetvis på att vi inte ses på tisdag och att lilleman valt att titta ut under helgens gång. ♥
 
- De är rätt fascinerande ändå när han är såhär stor som han är nu och bor inne i min lilla mage, beroende på hur han ligger så kan den helt ändra form, ibland så är den helt sne, ibland ser den nästan fyrkantig ut och ibland så ser jag ut som tagen ur filmen ice-age (Sid, som jag så vackert kallar mig själv). Denna morgon så hade han bestämt sig för att trycka upp lillrumpan lite extra vid mina revben. Tokbebis ♥
 
De är ju förresten inte ofta jag lägger ut bilder på mig själv såhär där ni får se mitt ansikte, specieltl inte på morgonen när jag är alldeles ruffsig och tuffsig, så passa på att njuta av den synen nu, ni vet inte när nästa tillfälle ges.
 

Ett skepp kommer lastat

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Med ananaspaj och vaniljglass, sååå gott ♥

Köpstopp - en mardröm

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
Dagar som denna, när man bara sitter hemma och klickar omkring på nätet så är det en absolut mardröm att ha köpstopp.
(ja, jag har gett mig själv köpstopp gällande grejer till lilleman tills efter hans ankomst, och de känns för tillfället typ som de sämsta beslut jag någonsin fattat, visst att det finns 100 andra grejer jag kan/får handla, men detta dååååå)
Kolla bara? HUUUR fina grejer? Mammahjärtat slår lite extra (och fingrarna kliar må ni tro)  ♥
 

Snart en vecka

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Imorgon så har de gått en hel vecka sen BF (17e mars), många tycker det är jobbigt, träligt och tungt att gå över tiden, och de kanske de är - beroende på hur man ser på det, man bär ju trots allt på några kilo extra, man kanske har börjat samla på sig vätska, har massa andra jobbiga krämpor och man kanske bara är allmänt less.
 
- Mitt största problem för tillfället är att jag som en blixt från klar himmel fått tillbaka smärtan i min svanskota, (okej, delvis får jag väl kanske skylla mig själv som vägrar sitta ner och ta de lugnt) men smärtan är nästintill olidlig ibland, och jag känner i ryggen att jag bär på extra vikt, men trots detta så grejar jag på i vanlig ordning och för det mesta med ganska gott humör.
 
Så ja, faktiskt så mår jag förvånansvärt bra, de är väl självklart att min längtan är enorm, pappas längtan är enorm, morfars, mormor, farmor, alla väntar med spänning och det trillar in samtal, sms, meddelanden på diverse sociala medier där våra nära och kära undrar när han tänkt komma, det undrar vi alla - han kommer när han känner sig redo, tänker jag.
Som min käre far sa i telefonen imorse när han ringde "Ja han trivs väl bra där inne, vad ska han ut i dehär fulvädret och göra"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igår så var jag iallafall med min mamma på birsta heeela dagen, vi for runt i alla möjliga affärer och kollade på allt ifrån porslin till påskkycklingar, det kliade till i fingrarna till och från men jag klarade mig faktiskt från att komma hem med något nytt - vilket har resulterat i att jag sitter i soffan hemma idag och är lite tjejsur över att jag inte köpte alla fina ljusstakar och plädar, då hade jag kunnat kolla på dom istället för alla galna new york fruar och allt vad det nu är som går på tvn för tillfället. Den ena frun mer störd än den andra..
 
Idag så har jag inga som helst planer, ska väl klappa katten så hon är nöjd och glad (en liten stund), plocka in disk i skåpen, kanske händer att jag internet-shoppar lite, blev tipsad utav Angelica om suuuuperfina sängkläder på Ellos (tipsar er nu, jättefina med volang, jag dör för dom), kanske händer att jag unnar mig något sött och onyttigt också - det får tiden utvisa.
 
Hoppas ni mår bra och att ni får en finfin dag!
kraam
 
 
 
 
 

Tisdag morgon

Allmänt  /  2  Kommentarer
Tisdag morgon, lilleman kvar i magen, katten ute, mannen på jobbet och jag sitter i soffan framför tvn och ska äta frukost, precis som vanligt helt enkelt. Den enda ovanligheten är att jag för första gången någonsin känner mig lite skeptisk till mitt lass med frukt efter att ha hört på nyhetsmorgon att man funnit en massa hormonrubbande gifter bland våra livsmedel (framförallt i frukt och grönt).. jahapp! - och nu är det soldoktorn som pratar om herpes, det känns som att jag verkligen har valt det absolut mest optimala att glo på i samband med frukost och en kräsen morgonmage.
 
 

Vårt sista bm-besök

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Idag så har vi varit på vårt absolut sista bm-besök, och detta var verkligen, på riktigt, det sista besöket.
Det blir med andra ord inga fler så länge vi inte ringer och kräver ett till av någon anledning.
Från och med nu så "tar förlossningen över" vad brutalt det lät, men nu är det dom som har hand om mig, oss och vår lilla prins.
Barnmorskan skickade idag iväg en remiss om att vår graviditet är "överburen" och inom de närmsta dagarna kommer FL att ringa upp för att boka tid för undersökning, ultraljud och allt vad det nu blir.
 
Än så länge känns det inte speciellt jobbigt att jag har gått över tiden, jag tror det är mer jobbigt för alla närstående runt om som smsar, ringer och funderar dagarna i ända på när vår lilla prins ska komma. Jag däremot lever mitt liv som vanligt, med en lite större mage, mycket ondare svanskota och med en konstant rädsla för att vattnet ska gå på något pinsamt ställe, typ.
Vi får väl se hur länge mitt braiga humör håller i sig, imorgon kanske jag är kräk-less på att vänta. Längtan är ju såklart stor, gigantisk, enorm, men jag tycker ju att vår prins ska få den tid han behöver för att förbereda sig på livet utanför min mage ♥
 

Blått

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Snacka om att det kliar i mina fingrar och att ha-begäret blir STORT..
 

17e Mars

Allmänt  /  6  Kommentarer
 
Så kom den där dagen som man väntat på i sååå många dagar, veckor och månader. Den där dagen som för bara några veckor sedan kändes som att den var flera år bort, som att den aldrig skulle komma. Den dagen är här.
Nu har vi gjort hela 100% utav graviditeten vilket innebär att varenda dag som lilleman bor kvar i min mage räknas som övertid (och jag får inget OB-tillägg förutom mer vätska i fötterna så jag tycker han kan få komma ut snarast vår lilla prins).♥
 
 
 

Det är ju faktiskt Mars

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
Som tidigare nämnt så är de inte riktigt min grej dehär med att gå hemma hela dagarna och bara vara höggravid, det kan vara skönt en dag eller två att få vara ifred och bara göra precis exakt vad man vill (typ städa, diska, tvätta, sitta i soffan och äta chips. samla på sig vätska, bli fet, kul va?)
 
Så idag, återigen, fick jag ett sånt där ryck då jag känner att vafan, jag är ju "bara" gravid och har ju bara bf om 2 dagar, jag är inte sjuk eller handikappad, och då kan de sluta såhär - med att preggot bökar fram utemöblerna ur ett fullproppat förråd, släpar in dom i lägenheten och ut till balkongen. Bästa jag gjort på länge & de är ju faktiskt Mars, nu är våren här!
 
Ack så värt, nu kan jag sitta inne och kolla på våra fina utemöbler och önska att vi inte råkat paja glasskivan till bordet när vi flyttade hit. Närå, skämt å sido, jag ska nog faktiskt klä på mig och sätta mig där ute i en minut eller två och bara beundra mig själv för min envishet, kanske unna mig en kopp chailatte, bara för att jag kan, och klura på hur många ljuskoppar och blommor jag ska ställa på bordet sedan när det har fått sig en ny och fin glasskiva.
 
Kraaam på er och hoppas ni har det bra denna soliga Mars-dag! ♥
 
 
 
 

Längtan

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Idag så har vi varit hos vår barnmorska, och som han sa även förra gången vi var där så hoppas vi på att det är de absolut sista besöket vi gör med lilleman i magen. Allting såg bra ut, hjärtat tickar på fint, mitt blodtryck är toppen, inga konstigheter helt enkelt.
Han påpekade även att jag börjat samla på mig vätska men de hade jag räknat ut själv också eftersom mina skor börjat kännas för små och jag får ovanligt lätt "tryckmärken" på huden efter strumpor, leggings, ja you name it.
 
När jag kom hem så grävde jag iallafall fram dom bilder vi har ifrån "alla" ultraljud, de är en drös med bilder på allt ifrån ryggrad till fötter, jag älskar dessa bilder, lyckoruset som går genom kroppen när jag kollar på dom är helt obeskrivligt, som jag längtar efter dig lilla grodan
 

Ny funktion

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Bättre sent än aldrig, denna funktion har ju faktiskt funnits ett bra tag här på blogg.se, men inte på min blogg.
Detta är en gilla-knapp som gör att man kan gilla inlägget här på blogg.se, inte på facebook eller någon annan sida utan den är kopplad hit till den portal som jag har min blogg på.
Så, om jag gör något snitsigt, roligt, fint eller bra inlägg så kan man trycka på denna knapp för att visa att man "gillar" det! :)
kul tycker jag! :)
 
 
 

Frukost

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 

En dag på isen

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Denna Söndag i ära har jag och badpojken spenderat på isen med trevligt sällskap och pimplat, kört/åkt lite skoter (men framförallt grillat och ätit massor med korv) efter det så körde vi pizza och filmmys hemma hos oss. En otroligt bra Söndag som vi tackar så hjärtligt för! 
 
- Jag är inget större fan utav mobilbilder men jag bjur på dessa ändå